Οι σκληρές συνθήκες κατά τη διάρκεια του χειμώνα μπορεί να επηρεάσουν το δέρμα μας με τρόπο που προκαλεί μια σειρά προβλημάτων. Για να σας βοηθήσουμε να παραμένετε σε καλή κατάσταση με το δέρμα σας κατά τους χειμώνες, ακολουθούν πέντε από τις πιο κοινές χειμερινές ανησυχίες για το δέρμα που βλέπω και οι λύσεις μου για την καταπολέμησή τους.

1. Ξηρά, σκασμένα χείλη

Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από το να απλώσεις ένα όμορφο κραγιόν μόνο για να καταλάβεις ότι τονίζει τα σκασμένα χείλη. Όχι μόνο αυτό, αλλά τα ξηρά χείλη μπορεί να είναι αρκετά επώδυνα! Τα χείλη μας διαφέρουν από το υπόλοιπο δέρμα μας επειδή δεν παράγουν λάδι και μπορεί να είναι μια πραγματική πρόκληση να τα κρατήσετε ενυδατωμένα.

Λύση:

Αναζητήστε ένα lip balm με συστατικά όπως βούτυρο καριτέ ή λάδι αβοκάντο. Αυτά θα δημιουργήσουν ένα προστατευτικό φραγμό στα χείλη για να κρατήσουν την υγρασία μέσα.

Δοκιμάστε ένα απαλό τρίψιμο με ζάχαρη ή ένα απαλό πανί. Αυτό θα αφαιρέσει το νεκρό, ξεφλουδισμένο δέρμα που έχει συσσωρευτεί, ώστε το βάλσαμο για τα χείλη σας να είναι πιο αποτελεσματικό.

Μην τραβάτε το ξηρό δέρμα. Είναι δελεαστικό όταν το δέρμα είναι ξηρό να θέλεις να το τραβήξεις, αλλά αυτό μπορεί να κάνει τα χείλη να αιμορραγούν.  

3. Ξηρό, ξεφλουδισμένο δέρμα στο πρόσωπο

Αυτό πρέπει να είναι ένα από τα πιο κοινά προβλήματα. Μπορεί να είναι πραγματικά δύσκολο να διατηρήσετε ανέπαφο το φυσικό φραγμό του δέρματός σας κατά τη διάρκεια αυτής της αδυσώπητης εποχής.

Λύση:

Η καλύτερη λύση είναι να:

1) Κάντε τακτικά απολέπιση 

2)Ενυδάτωσε το δέρμα σου με μια ενυδατική πλούσια σε υαλουρονικό, κολλαγόνο, ελαστίνη. Επέλεξε μία κρέμα ή έναν ορό για έντονη ενυδάτωση και θρέψη για ενίσχυση της επιδερμίδας από τους εξωτερικούς παράγοντες.

Η απολέπιση θα αφαιρέσει την ξηρότητα της επιφάνειας έτσι ώστε τα ενυδατικά προϊόντα σας να μπορούν να αποδώσουν κατευθείαν αντί να κάθονται πάνω από ένα στρώμα νεκρού δέρματος.

4. Ξηρό δέρμα στο σώμα

Δεν είναι μόνο το πρόσωπό μας που υποφέρει από ξηροδερμία τον χειμώνα! Είναι εύκολο να παραμελήσετε το δέρμα στο υπόλοιπο σώμα σας, αλλά θα θέλετε να το ενισχύσετε μόλις πέσει η θερμοκρασία. Τα κύρια προβλήματα που θέλετε να αποφύγετε είναι η φαγούρα και/ή το ανώμαλο δέρμα. 

Λύση

Για αρχή, θα πρέπει να αφαιρέσετε τα νεκρά κύτταρα του δέρματος μερικές φορές την εβδομάδα, τρίβοντάς τα απαλά. Αυτό μπορεί να γίνει στο ντους χρησιμοποιώντας λούφα, πανί/γάντι απολέπισης ή απολέπιση με θαλασσινό αλάτι/ζάχαρη.

Αμέσως μετά η εφαρμογή ενός πλούσιου γαλακτώματος ή ενυδατικού βουτύρου προσφέρει στο δέρμα την ενυδάτωση που τόσο έχει ανάγκη.

5. Ερυθρότητα και Ευαισθησία

Εάν έχετε ευαίσθητο δέρμα – ή καταστάσεις όπως το έκζεμα ή η ροδόχρους ακμή που προκαλούν ευαισθησία – αυτή μπορεί να είναι μια δύσκολη εποχή του χρόνου. 

Λύση:

Μειώστε την απολέπιση. Το ευαίσθητο δέρμα είναι το φλεγμονώδες δέρμα και η απολέπιση του ήδη φλεγμονώδους δέρματος μπορεί σίγουρα να κάνει τα πράγματα χειρότερα.

Χρησιμοποιήστε ένα απαλό γαλακτώδες καθαριστικό. Προτιμώ μια λοσιόν καθαρισμού εάν το δέρμα σας είναι ξηρό και ένα ενυδατικό τζελ εάν το δέρμα σας είναι λιπαρό