Η βιταμίνη C αποτελεί, χωρίς συζήτηση, την πιο διαδεδομένη βιταμίνη για πάρα πολλές ανάγκες. Κατά κύριο λόγο, οι περισσότεροι άνθρωποι τη συνδέουν με το ανοσοποιητικό σύστημα, αλλά τα τελευταία χρόνια έχει παρατηρηθεί μια προσπάθεια σύνδεσης της βιταμίνης C με την περιποίηση του προσώπου.

Όπως έχουν δείξει οι έρευνες, η βιταμίνη C αποτελεί έναν αξιόπιστο «σύμμαχο» για σφριγηλό δέρμα, λαμπερή όψη και αίσθηση νεότητας! Μάθετε παρακάτω πως η καθαρή βιταμίνη C ωφελεί το πρόσωπό μας!

Τι οφέλη έχει βιταμίνη C για το πρόσωπο;

Η βιταμίνη C αποτελεί ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό, που μπορεί να προσφέρει αρκετά θετικά στο πρόσωπό μας, όπως:

  • Προστατεύει το δέρμα από τις βλάβες από τις ελεύθερες ρίζες
  • Προστατεύει από τη φωτογήρανση και τις σκούρες κηλίδες που προκαλούνται από τον ήλιο
  • Έχει αποδεδειγμένα οφέλη κατά της γήρανσης, υποστηρίζοντας την παραγωγή κολλαγόνου.
  • Μειώνει το σχηματισμό μελανίνης
  • Βελτιώνει την υφή του δέρματος

Πως χρησιμοποιούμε τη βιταμίνη C στο πρόσωπο;

Αρχικά, κατά τις πρωινές ώρες, στρώστε σταγόνες ορού βιταμίνης C σε καθαρό, τονωμένο δέρμα πριν από την ενυδατική κρέμα και το αντηλιακό. Η χρήση του ορού βιταμίνης C τις πρωινές ώρες βοηθά στην πρόληψη της βλάβης από τις ελεύθερες ρίζες, αλλά η χρήση αντηλιακού 30 SPF+ είναι πολύ σημαντική, καθώς η βιταμίνη C μπορεί να προκαλέσει φωτοευαισθησία στο δέρμα.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ορό βιταμίνης C και το βράδυ. Κατά τη διάρκεια της νύχτας, το δέρμα βρίσκεται σε κατάσταση επανόρθωσης και η στρώση της βιταμίνης C βοηθά στην ενίσχυση της αναγέννησής του, δημιουργώντας ταυτόχρονα την αντιοξειδωτική άμυνα για την επόμενη μέρα.

Τι πρέπει να προσέχω με τη χρήση βιταμίνης C στο πρόσωπο;

Για τη χρήση της βιταμίνης C στο πρόσωπο απαιτείται προσοχή σε ορισμένες περιπτώσεις, όπως:

  • Μην αναμειγνύετε βιταμίνη C & άλφα-υδροξυοξέα (AHA) & βήτα υδροξυοξέα (BHA). Λόγω του χαμηλού pH τους, μπορεί να αποσταθεροποιήσουν τις ουσίες, δημιουργώντας ερεθισμούς.
  • Αποφεύγετε να επικαλύπτετε τη βιταμίνη C με υπεροξείδιο του βενζοϋλίου, καθώς ενδέχεται να μειώσει την δραστικότητα της βιταμίνης C.
  • Εάν έχετε δέρμα με τάση ακμής ή λιπαρό, σκεφτείτε να χρησιμοποιήσετε ένα σκεύασμα που καταπολεμά τα έλαια ή περιέχει συστατικά όπως το σαλικυλικό οξύ που καταπολεμά τα σπασίματα.