Η επιδερμίδα του προσώπου συνήθως είναι ιδιαίτερα αφυδατωμένη, μετά τους καλοκαιρινούς μήνες. Το δέρμα μας μπορεί να δείχνει ταλαιπωρημένο και θαμπό, ενώ παράλληλα έχει χάσει τη φυσική του λάμψη, λόγω τόσο των υψηλών θερμοκρασιών, όσο και της έκθεσής μας στον ήλιο. 

Το φθινόπωρο είναι η ιδανική εποχή για να παραμείνουμε πιστοί στη ρουτίνα ομορφιάς μας και να δοκιμάσουμε νέες υφές και συστατικά. Ιδανικά, οι μήνες του φθινοπώρου είναι κατάλληλοι ώστε να δοκιμάσουμε πιο πλούσιες και ενυδατικές φόρμουλες στα προϊόντα περιποίησης, καθώς λόγω του καιρού που αλλάζει, η επιδερμίδα μας έχει πιο αυξημένες ανάγκες σε υγρασία.

5 βήματα για να φροντίσουμε την επιδερμίδα μας το φθινόπωρο

1. Καθαρίστε αποτελεσματικά την επιδερμίδα σας

Η διαδικασία του καθαρισμού κάθε πρωί και βράδυ είναι πολύ σημαντική, ώστε να αφαιρεθούν από το πρόσωπο ρύποι της ατμόσφαιρας, υπολείμματα μακιγιάζ, σμήγμα και λιπαρότητα. Επιλέξτε το κατάλληλο καθαριστικό προϊόν με βάση τον τύπο επιδερμίδας σας και χρησιμοποιήστε το με συνέπεια, ώστε να έχετε μία τέλεια, καθαρή επιδερμίδα, η οποία μπορεί να δεχτεί τα υπόλοιπα προϊόντα που θα ακολουθήσουν. 

Μετά το καθαριστικό σας, μην ξεχάσετε να χρησιμοποιήσετε κάποια τονωτική λοσιόν ,θα βοηθήσει το δέρμα σας να υποδεχτεί τα ενυδατικά προϊόντα που θα ακολουθήσουν.

2. Ενυδατώστε το δέρμα σας

Το φθινόπωρο είναι η τέλεια εποχή, για να ενυδατώσουμε σε βάθος την επιδερμίδα μας! Συνήθως, η επιδερμίδα μας παρουσιάζει αυξημένες ανάγκες σε υγρασία, για αυτό και χρειάζεται πιο πλούσιες και θρεπτικές υφές. 

Αν νιώθετε πως το δέρμα σας σας «τραβάει» μετά τον καθαρισμό ή κατά τη διάρκεια της ημέρας, επιλέξτε μία πιο πλούσια υφή στην κρέμα ημέρας ή/και στην κρέμα νύχτας σας ή κάποιο ενυδατικό serum πριν την κρέμα σας, ώστε να σας προσφέρει την επιπλέον ενυδάτωση που χρειάζεστε.

Κάθε 7-10 ημέρες, μπορείτε να κάνετε μία θεραπεία ενυδάτωσης με τις αγαπημένες σας μάσκες ενυδάτωσης, ώστε να χαρίσετε στο δέρμα σας πιο απαλή και λαμπερή όψη.

3. Απολέπιση

Τόσο το φθινόπωρο όσο και ο χειμώνας αποτελούν ιδανικές εποχές, για να κάνετε απολέπιση. Αυτό συμβαίνει καθώς τους συγκεκριμένους μήνες το δέρμα μας δεν είναι τόσο εκτεθειμένο στην ηλιακή ακτινοβολία. Η επιδερμίδα μετά την απολέπιση (μηχανική ή χημική) είναι περισσότερο ευαίσθητη στον ήλιο, για αυτό και χρειάζεται αντηλιακή προστασία τις ημέρες που θα ακολουθήσουν.

Οι ειδικοί προτείνουν η απολέπιση να πραγματοποιείται το βράδυ, ώστε η επιδερμίδα να έχει την ευκαιρία στη διάρκεια της νύχτας και του ύπνου να ανακτήσει την υγρασία της, αλλά και να μην εκτεθεί απευθείας στον ήλιο. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κάποιο απολεπιστικό προϊόν με κόκκους (μηχανική απολέπιση), ή με συστατικά που κάνουν χημική απολέπιση (όπως είναι για παράδειγμα το σαλικυλικό οξύ, τα AHAs και τα BHAs).

4. Χρησιμοποιήστε αντηλιακό όλο το χρόνο

Η χρήση του αντηλιακού μας χειμώνα-καλοκαίρι είναι απαραίτητη, καθώς η επιδερμίδα μας βρίσκεται όλο το χρόνο εκτεθειμένη στην ηλιακή ακτινοβολία. Επιλέξτε κάποιο αντηλιακό με υψηλό ή πολύ υψηλό δείκτη προστασίας και λεπτόρευστη υφή ή αντηλιακό με χρώμα, ώστε να έχετε έναν τέλειο και ομοιόμορφο καμβά για το μακιγιάζ σας.

Επιπλέον, το δέρμα μας είναι καθημερινά εκτεθειμένο και στη μπλε ακτινοβολία που εκπέμπουν οι οθόνες (των κινητών, των υπολογιστών και των τάμπλετ), όπως επισημαίνουν οι ειδικοί. Για αυτό το λόγο, η καθημερινή χρήση του αντηλιακού μας είναι σημαντική, ώστε να αποτρέψουμε την πρόωρη γήρανση.

5. Βελτιώστε την ποιότητα ζωής σας

Πολλές φορές ενδεχομένως να φαίνεται ως δεδομένο, όμως η κατάλληλη διατροφή, η επαρκής ξεκούραση, η σωστή πρόσληψη νερού και οι 7-8 ώρες ύπνου τη νύχτα αποτελούν σημαντικούς παράγοντες όχι μόνο για την υγεία μας, αλλά και για την ομορφιά μας. Επιπρόσθετα, η συστηματική άσκηση μπορεί να επιδράσει θετικά στην υγεία και την ευεξία του οργανισμού μας.

Το φθινόπωρο σηματοδοτεί μία περίοδο για νέα ξεκινήματα, καθώς μετά το καλοκαίρι είναι μία ευκαιρία για να κάνουμε αλλαγές. Αφιερώστε χρόνο στον εαυτό σας και προσφέρετέ του τη φροντίδα που χρειάζεται: Είναι σίγουρο ότι η επιδερμίδα σας θα λάμψει και θα δείτε άμεσα τη διαφορά!